ТЦК прийшов кінець: в Україні кардинально змінять підходи до мобілізації

Підхід до мобілізації потрібно міняти кардинально, тому її планують зробити більш гнучкою та адаптованою до призовників.

Про це заявив секретар ради національної безпеки і оборони України Олексії Данілов.

За його словами багато людей бояться брати в руки зброю та іти воювати з ворогом, але це не означає, що ці люди не можуть бути корисними в армії.

Тепер кожен чоловік буде займатися в армії тим чим вміє. В Україні скоро запрацюють рекрутингові компанії, які будуть залучати чоловіків на військову службу. Через рекрутингову агенцію чоловік зможе вибрати собі ту професію в армії, за якою він сам захоче мобілізуватися. Тобто, якщо чоловік не готовий брати в руки зброю, то йому буде підібрана професія в збройних силах, яка найбільш пов’язану з його цивільною спеціальністю.” – розповів Данілов

Також Олексій Данілов прокоментував скандал навколо мобілізації в Україні

Росія задіяла великі ресурси, щоб пропаганда працювала і в нас. Вони підігрівають тему мобілізації в Україні тим, що у нас великі втрати та не вистачає солдат. Але будьмо реалістами, якби це було так, то росіяни уже були б в Києві. Проблеми в житті є завжди, і давайте не будемо їх переоцінювати”, – сказав Данілов.

Проте, незважаючи на перебільшення проблеми, влада все-таки визнає деякі проблеми з мобілізацією. А якщо бути точнішим, то добровольці, які йшли воювати перший рік війни кінчилися, тому влада хоче створити рекрутингові агенції та “Смарт-мобілізацію”, щоб через них залучати чоловіків до ЗСУ.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.