Відстрочка від мобілізації для ФОП та гіг-спеціалістів: що відомо

Ще на початку літа були обговорення надати відстрочку від мобілізації ФОПам та гіг-спеціалистам. Однак, таку пропозицію не підтримали в Міноборони.

Як пояснили в Міністерстві економіки, Міноборони і Генштаб ЗСУ не підтримали пропозицію щодо бронювання ФОПів і гіг-фахівців.

На сьогоднішній день в чинному законодавстві передбачено бронювання для таких категорій:

  • працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, якщо їх робота потрібна для забезпечення функціонування цих органів в особливий період.
  • співробітників критично важливих підприємств, установ та організацій.

Законом не передбачено бронювання ФОП та гіг-спеціалістів. Наразі державними органами, галузевими об’єднаннями, представниками бізнесу не висловлено змістовних, збалансованих і узгоджених пропозицій щодо внесення змін до статей 23 – 25 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“,
– наголосили в Мінекономіки.

В Мінекономіки також додали, що уже є деякі напрацьовані варіанти, щоб ФОПи та гіг-спеціалісти все-таки змогли отримати бронь від мобілізації. Коли ці варіанти внесуть у Верховну Раду на розгляд в Міністерстві не повідомили.

Нагадуємо, що уже пройшло пів року як в Міністерстві економіки обіцяли вирішити питання бронювання ФОПів та гіг-фахівців, але все так і залишилося на бумазі.

Раніше ми розповідали, що багато українських чоловіків скоро можуть втратити відстрочку від мобілізації.

Також наша редакція писала, що у Верховній Раді розповіли про провал мобілізації та які жорсткі рішення тепер будуть прийняті.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.