Кастомна система охолодження «перетворює» MacBook Air на MacBook Pro

MacBook Air з процесором M2 отримав пасивне охолодження і нерідко йде в тротлінг, щоб уникнути перегріву. У той же час Pro-версія ноутбука з аналогічним чіпом оснащена вентилятором і може працювати на повній потужності набагато довше. Виправити таку апаратну несправедливість узявся бренд Frore, який випустив спеціальний кулер для “бюджетного” лептопа Apple.

Конструкція кастомної системи охолодження AirJet включає невеликі композитні мембрани спеціальної підкладки. За заявою виробника, вони прокачують через себе гаряче повітря за рахунок створення перепадів тиску, при цьому ефективність такої циркуляції приблизно в 10 разів більша, ніж у вентилятора ноутбука високого класу.

Габарити готової до встановлення платформи становлять 27,5 x 41,5 x 2,8 мм, тому вона поміститься майже у будь-який сучасний ноутбук без збільшення його товщини. За рахунок відсутності вентилятора AirJet не видає звуків, які можна порівняти з шумом традиційного кулера.‘

Згідно з результатами внутрішнього тестування Cinebench R23, продуктивність MacBook Air зі стандартною системою охолодження в середньому на 7% менше, ніж у Pro-версії. Установка AirJet, як стверджують розробники, практично вирівнює показники ноутбуків. Єдиний мінус системи охолодження – необхідність модифікації корпусу (інженерам довелося зробити в ньому отвори для гарячого повітря).

На жаль, Frore поки не планує продавати AirJet споживачам – спочатку компанія має намір привернути увагу виробників ноутбуків до своєї розробки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.