Анонсований новий комплексний план з мобілізації

Президент України Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу Збройних сил Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умерову та прем’єр-міністру Денису Шмигалю підготувати комплексний мобілізаційний план до кінця листопада.

Про це Зеленський заявив під час спільної прес-конференції із главою Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом у Києві.

Ви знаєте, яка складна і дуже актуальна проблема мобілізації: ТЦК, ВЛК, мобілізація, демобілізація. Скоро буде комплексна доповідь, як вирішити ці питання, що зробити, які законодавчі зміни потрібні, хто має це зробити, весь план буде розроблений і всі відповіді будуть надані мені до кінця листопада. – зазначив Зеленський

Також Зеленський додав, що він хоче, щоб українці розуміли весь план дій,  в якому напрямку рухається країна та які виклики стоять перед людьми.

Нагадуємо, що у Верховній Раді скоро винесуть на загальне голосування масштабний проект по мобілізації.

Перше за все зміниться оповіщення чоловіків, які ще не прийшли в військкомат та у представників ТЦК буде більше повноважень, а саме, вони зможуть перевіряти документи у чоловіків без представників поліції.

Також в законопроекті буде вирішуватися проблеми з військовими, які отримали інвалідність внаслідок війни та буде стояти питання про їх демобілізацію. Вирішення проблем з ротацією чоловіків, які воюють два роки тощо.

Раніше ми розповідали, що працівникам ТЦК дозволили перевіряти документи у військовозобов’язаних в одні з областей України

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.