Представникам ТЦК дозволили порушувати закон: подробиці

Комендант Львівської області Тарас Грень, який видав скандальний наказ про розширення повноваження працівників ТЦК, дав інтерв’ю одному місцевому каналу та роз’яснив, які цілі несе в собі цей документ.

По-перше, він вимагає від громадян віком від 18 до 60 років, завжди мати при собі військово-облікові документи і документи, що посвідчують особу. По-друге, наказ надав більше повноважень працівникам ТЦК і СП, щоб вони могли перевіряти документи та виписувати повістки без представників поліції. Якщо виникає конфліктна ситуація, комендант рекомендує обом сторонам викликати поліцію.

Мій наказ це вимушена міра, адже не завжди представники поліції мають час ходити з працівниками ТЦК. Прошу свідомих громадян не конфліктувати з військовими та надати їм свої документи для перевірки, якщо назріває конфліктна ситуація, то краще викличте поліцію – зазначив Тарас Грень

Багато чоловіків не погоджуються надавати документи без представників поліції, і закон на стороні чоловіків, тому виникають ситуації де закон і наказ суперечать один одному і на фоні цього виникають фізичні конфлікти між сторонами.

Адвокат Руслан Ткаченко заявив, що порядок перевірки документів особи встановлений чинним законодавством і безпосередньо урядовою постановою, яка не передбачає можливості делегування повноважень для такої перевірки військовослужбовцям ТЦК та СП. Навіть в окремо взятій області, як це протизаконно ухвалили на Львівщині.

У результаті комендант Львівської області видав наказ про перевірку документів, який не можна виконати без порушення закону.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.