У ТЦК озвучили призовникам нові вікові обмеження для мобілізації

В Україні планують знизити граничний вік, який дозволить мобілізувати чоловік з 25 років. Законопроєкт давно розроблений і чекає тільки підпису Президента України.

Нардеп із фракції “Слуга народу” Федір Веніславський розповів, що цим законопроєкт у Верховній Раді планують підсилити армію молодими бійцями.

В ЗСУ уже давно просять почати мобілізувати молодь, адже вони набагато краще справляються з фізичними навантаженнями ніж старші чоловіки. Законопроєкт давно розроблений, але Президент поки не спішить його підписувати – розповів Веніславський

Також він додав, що зараз молодих чоловіків потребують в десантно-штурмових військах, морської піхоти та військ спеціальних операцій. Тому в ближчому майбутньому законопроект повинен бути підписаний Володимиром Зеленським.

Законопроект передбачає внесення змін до статей 15, 18, 18-1, 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, спрямованих на зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.

Раніше ми розповідали, що в Україні хочуть скоротити до мінімуму список чоловіків, які мають право на відстрочку від мобілізації з тих чи інших причин.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.