В Україні найближчим часом позбавлять багатьох чоловіків права на відстрочку від мобілізації

В Україні хочуть скоротити до мінімуму список чоловіків, які мають право на відстрочку від мобілізації з тих чи інших причин.

Про це повідомила народна депутатка Мар’яна Безугла у своєму Facebook.

За словами нардепки, у Верховній Раді готують великий законопроєкт щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Зараз в армії катастрофічно не хватає людей, зволікати немає куди. Нам потрібні зміни в законах, щоб мобілізувати більше чоловіків. Я надіюся цей законопроект піддержать більшість депутатів і ми зможемо поповнити лави ЗСУ – написала Мар’яна Безугла

В самому законопроєкті пропонуються наступні зміни:

  • Студенти, які здобувають другу або третю вищу освіту, будуть позбавлені права відстрочки від призову на військову службу.
  • Розширяться обов’язки місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій щодо мобілізації, а саме здійснювати та забезпечувати оповіщення та прибуття громадян до ТЦК та СП;
  • Буде скорочено коло осіб, які мають право на відстрочку у зв’язку з доглядом за особами з інвалідністю 1 та 2 групи, або за особами, які потребують постійного догляду. Змінами передбачається, що право на відстрочку будуть мати особи, які доглядають тільки за своїми батьками, або за родичами по першій лінії.
  • На військовий облік братимуть осіб, які засуджені за деякими кримінальними статтями, в тому числі засуджених до умовного покарання.
  • Скасують заборону на надання відомостей про реєстрацію місця проживання або місця тимчасового перебування призовниками, військовозобов’язаними та резервістами під час укладання трудового договору.
  • Розширять список осіб, які підлягають постановці на військовий облік.

Раніше ми розповідали, що в ЗСУ вимагають мобілізовувати студентів та молодих хлопців.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.