Регулятор подав до суду на одну з великих криптобірж: вона поставила під загрозу кошти клієнтів

Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) США подала до суду на криптовалютну біржу Kraken, звинувативши її у порушенні законів про захист інвесторів. Ці закони вимагають від криптовалютних бірж дотримуватися тих самих правил, яких дотримуються традиційні фондові біржі.

Адміністрація Kraken, за версією SEC, перемішала криптовалютні та фіатні активи клієнтів зі своїми власними, створивши значну загрозу втрат для клієнтів. У позовній заяві також йдеться про те, що Kraken іноді оплачувала свої операційні витрати з банківського рахунку, на якому зберігаються кошти клієнтів.

Регулятор стверджує, що майданчик діяв одночасно як брокер, дилер, біржова та клірингова агенція, не маючи на те відповідних дозволів. За версією SEC, біржа Kraken торгувала щонайменше 16 криптоактивами, які мають ознаки цінних паперів та мають реєструватися до їх випуску. Представники майданчика від коментарів відмовилися. Позов передбачає санкції фінансового характеру, та їх розмір не вказується.

Поданий комісією судовий позов вказує на її прагнення змусити великих гравців криптовалютного ринку здійснювати діяльність відповідно до законів, що регулюють фінансові організації, що працюють із традиційними активами. У червні подібний позов SEC подала проти криптобіржі Coinbase, представники яких звернулися до суду з клопотанням про його відхилення — слухання намічені на січень.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.