Повісток не буде: у Міноборони роз’яснили, чого чекати від смарт-мобілізації

В Україні хочуть міняти підхід до мобілізаційних заходів. У Верховній Раді роблять ставку на “смарт мобілізацію”, коли чоловік сам зможе обирати професію, за якою він захоче мобілізуватися. Такий підхід повинен налагодити комунікацію між українцями та владою.

Міністр оборони України Рустам Умеров розповів, коли запрацює “смарт мобілізація” та які будуть зміни для чоловіків.

За словами міністра, скоро запрацює електронний реєстр “Оберіг”, який буде містити всю інформацію про чоловіків, а саме : освіта, відомості про стан здоров’я, військовий фах за наявності, де працює чоловік, сімейний стан тощо. Також в системі буде можливість вказати, яка військова спеціальність інтересує чоловіка та пройти деякі процедури військово-облікової комісії у форматі черги.

В державі розуміють, що звичайна мобілізація уже застаріла, коли чоловіків силою мобілізують, то в нього не буде мотивації захищати батьківщину.

Мета” смарт мобілізації” – зробити процес максимально комфортним і зручним для військовозобов’язаного, враховуючи бажання спеціалізації та місце проходження служби. Але це виключно інтерактивний формат подачі документів і оновлення інформації. Сама система мобілізації залишається такою, як вона є. Тобто, все буде проходити як завжди, чоловік отримає повістку, пройде ВЛК та буде знаходитися на військовому обліку і чекати свою чергу” – підкреслив Умеров.

Нагадуємо, що у Верховній Раді чоловікам призивного віку хочуть заборонити отримувати другу вищу освіту. Це пов’язано з тим, що багато чоловіків після 30 років поступили у вищі навчальні заклади, адже в студентів є бронь від мобілізації. У зв’язку з цим влада розглядає можливість відмовити чоловікам у другому дипломі.

Народні обранці не бачать нічого поганого в тому, що чоловік хоче навчатися, але воююча країна потребує більше людей у ​​збройних силах, ніж за партами.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.