Повістки будуть вручати навіть в оселях українців: мобілізація набирає обертів

Воєнний стан в Україні продовжено, тому працівники ТЦК виписують повістки чоловікам, які не стоять на військовому обліку. Також в Україні почастішали випадки коли працівники ТЦК застосовують силу до чоловіків, заходять на приватну територія та більш того у саму квартиру.

Один з таких випадків стався в Вінниці, коли працівники ТЦК зайшли в приватний будинок, а чоловік почав їх знімати на камеру та кричати, щоб вони вийшли з приватної території.

Військовий юрист Руслан Ткаченко прокоментував цей інцидент та розповів, чи мають право працівники ТЦК заходити на приватну територію.

” На самому відео не видно, як представники ТЦК зайшли у будинок, але українське законодавство дозволяє їм вручати повістки на приватній території та безпосередньо за місцем проживання (будинку чи квартирі).” – розповів адвокат

Звичайно, працівники ТЦК не можуть виламати двері, щоб виписати повістку, але якщо їм відкрив двері власник квартири(наприклад жінка або чоловік), то вони мають право зайти у квартиру, якщо в ній знаходиться військовозобов’язаний чоловік.

Також адвокат нагадав, що відмова підписати повістку не впливає на факт її вручення. Відповідно до законодавства, важливим є вручення повістки стороні, а не її підпис. Це робиться для того, щоб особа не могла уникнути зобов’язань, які зазначені в повістці.

Тому у разі відмови в підписанні повістки на військовозобов’язаного чоловіка складається акт, який зафіксовує відмову, але не скасовує обов’язок.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.