Реформа військкоматів: створять портал із вакансіями в ЗСУ

Міноборони готується, щоб реформувати військкомати. Передбачається зміна порядку обліку призовників та створення портал вакансій у збройних силах.

Згідно з українською версією Forbes, концепція реформ вказує на проблеми з первинним відбором призовників – формальними критеріями та ручною обробкою інформації. Рекомендується створити систему підбору персоналу та автоматизувати відбір. Планують відкрити веб-портал із вакансіями, а також з’являться цивільні рекрутингові агенції з підбору військовослужбовців.

Таким чином в Міноборони планують змінити спосіб обліку військовозобов’язаних, їх оповіщенню, відбір військовослужбовців та призов. Також буде забезпечуватися дотримання прав і свобод громадян у процесі мобілізації і боротьбу з корупцією в ТЦК.

Нагадуємо, що мінцифри анонсували пілотний проєкт “Смарт мобілізація“. За допомогою неї чоловік самостійно зможе вибрати професію, за якою він захоче мобілізуватися. Для цього не потрібно буде відвідувати військкомат. Призов до Збройних сил проводитиметься за допомогою онлайн-тестів та бесід з чоловіками. Таким проектом Мінцифри хочуть налагодити комунікацію між державою та українцями.

Перший відбір за допомогою “Смарт мобілізацію” планують запустити до кінця року. Це буде відбір на операторів ударних дронів, а потім проект буде поширюватися на інші військові спеціальності.

Раніше ми розповідали, що в Міністерстві охорони здоров’я скоротили проходження ВЛК до мінімуму.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.