Мобілізація студентів: що робити з повістками

Загальна мобілізація в Україні триває уже понад 20 місяців і з часом все більше категорій громадян призивають в армію. Стало відомо, хто зі студентів має право на відстрочку та куди звертатися, якщо вони отримали повістку до військкомату.

Адвокат Руслан Ткаченко повідомив, що відповідно до закону про військову службу, студенти не підлягають мобілізації, якщо вони здобувають професійну технічну освіту або вищу освіту.

Мобілізувати можна студентів заочної форми навчання, але не можна мобілізувати студентів денної та дуальної форми навчання. Також мають право на відстрочку студенти денної чи дуальної форми іноземних навчальних закладів.

Яких студентів можуть мобілізувати

Студенти, які закінчили навчання коледжу і планують поступити до вищого навчального закладу. Відстрочка діє в період навчання, а перед самим вступом українця можуть забрати в армію. Сюди ж можна віднести коли студент закінчив бакалавратуру та планує вступити на магістратуру. Такі українці не вважаються одержувачами освіти. Відповідно, їх можуть призвати до Збройних сил.

Що робити студентам після отримання повісток

Якщо студент отримав повістку, то в такому випадку студент повинен повідомити ТЦК про наявність відстрочки від служби. Необхідно надіслати відповідну письмову заяву та додати копії документів, що підтверджують ваш статус студента навчального закладу.

Раніше ми розповідали, що найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроєкт, який скасовує відстрочки для студентів, які отримують другу вищу освіту.

Також наша редакція писала, що в Міністерстві охорони здоров’я скоротили проходження ВЛК до мінімуму. Тепер від повістки до мобілізації тепер буде декілька днів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.