Військовозобов’язаним на замітку: в Дії з’явиться нова довгоочікувана послуга

Найближчим часом в Україні запрацює послуга з електронного бронювання військовозобов’язаних громадян.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на Міністерство економіки.

Міністерство економіки та Мінцифри анонсувало механізм електронного бронювання ще в липні. За словами заступника міністра економіки Ігоря Фоменка, на той момент у країні було 4 тисячі ключових підприємств і понад 500 тисяч заброньованих військовозобовʼязаних.

Як працюватиме сервіс

Наразі відомо, що уряд має погодити постанову щодо регулювання електронного бронювання. Механізм працюватиме за участю центральних органів влади, пенсійних фондів, податкових органів та представників бізнесу.

Очікується, що через «еБронювання», яке буде в додатку “Дія”, керівники підприємств зможуть дізнатися скільки вони можуть забронювати військовозобов’язаних працівників.

При введенні облікових даних кожного працівника можна буде дізнатися, чи має він дефіцитну спеціальність, чи потрапляє він під бронювання, чи потрібна актуалізація даних про нього у військкоматі тощо.

Після запуску “є-Бронювання” заброньовані працівники отримуватимуть витяг із реєстру. Він міститиме QR-код, який можна зчитувати під час перевірки чоловіка робітниками ТЦК, чи під час перетину кордону тощо.

Нагадуємо, що Е-реєстр військовозобов’язаних вже заповнений, як перевірити дані про себе у системі “Оберіг“.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді обговорюють можливість дозволити чоловікам виїзд за кордон практично без обмежень. Однак за це потрібно буде заплатити.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.