Коли в Україні появиться найшвидший мобільний зв’язок у світі 5G

5G – це не лише новий стандарт широкосмугового зв’язку для мобільних телефонів. Це нова ера. Технологія являє собою стрибок вперед, приносячи нові розробки ринку та великі можливості для зростання. Мережі 5G забезпечать значний прогрес у цифровізації, дозволяючи керувати цілими заводами, включаючи ланцюги постачання та дистрибуції, онлайн. Це відкриває цілий світ нових можливостей і створить величезну кількість можливостей у нових джерелах доходу для операторів мобільних мереж (MNO).

Чому 5G досі немає в Україні

В Україні готуються запровадити дану технологію уже довгий час, але всі починання знаходяться на початковій стадії. Представник мобільного оператора «Київстар» розповів, які умови потрібно виконати українцям, щоб отримати доступ до передових технологій мобільного зв’язку.

Хоча країна готова розглянути питання виділення операторам мобільного зв’язку нових діапазонів частот, все ще є деякі питання, які потребують вирішення“, – повідомили в офісі “Київстар”.

Для того, щоб повністю запровадити 5G, країна повинна спочатку затвердити план використання радіочастотного спектра та провести аукціон із продажу частот. Поки впровадження можливе лише в рамках пілотних проектів, з обмеженою кількістю базових станцій і часом тестування.

В одному з основних частотних діапазонів для технології 5G — діапазон 3500 МГц — зараз є вільний спектр в 400 МГц, який може бути виставлений на аукціон для операторів мобільного зв’язку. Однак аукціон може відбутися лише після того, як КМУ ухвалить рішення про затвердження нового “Плану розподілу та використання радіочастотного спектра в Україні”. План передбачає виділення діапазонів частот 3500 МГц і 700 МГц для впровадження 5G.

 Коли можуть запустити пілотну версію 5G в Україні

У Міністерстві цифрової трансформації анонсують запуск пілотної версії технології 5G у 2024 році

«Наступного року ми плануємо розгорнути експериментальні зони для тестування 5G з різними операторами. Це будуть великі міста як Київ, Львів, Вінниця», – сказав Міністр

Найвідчутнішою перевагою, яку 5G надасть звичайним користувачам, є швидкість передачі даних. Очікується, що вона сягатиме 10 Гбіт/с, тож завантаження фільму в HD-якості буде справою секунд, а не хвилин.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.