У Міноборони розповіли, на що буде здатний електронний реєстр військовозобов’язаних та як шукатимуть ухилянтів

Як відомо, що електронний реєстр військовозобов’язаних під назвою “Оберіг” уже функціонує і наповнюється інформацією з різних баз. У самому реєстрі буде вся інформація про чоловіків, також у кожного чоловіка з’явиться електронний кабінет, електронний військовий квиток та електрона облікова книжка.

У Міністерстві оборони запевняють, що такий інструмент вкрай необхідний для нашої країни, щоб поставити на військовий облік всіх чоловіків.

Якщо людина після 24 лютого не стала на військовий облік, то всім зрозуміло, що вона не хоче служити. Але нам потрібно знати, який ресурс є в країні, щоб доповнювати підрозділи та робити ротації. У нас іде тяжка війна, яку нам потрібно виграти” – заявили в Міністерстві оборони

Як за допомогою системи “Оберіг” будуть шукати чоловіків

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла в національному телемарафоні, що в системі “Оберіг” буде вся інформація, що й у додатку “Дія” та навіть більше: покупка авто, де чоловік працює, вакцинація, чи здобуває чоловік другу вищу освіту, де проживає, інформація про батьків, сімейний стан тощо.

У 2024 році 90 % чоловіків буде стояти на військовому обліку. Я раджу чоловікам не ховатися від мобілізації, а прийти самим у військкомат та вибрати той підрозділ, де вони хочуть служити та мобілізуватися.” – наголосила заступниця міністра

Також вона додала, що за допомогою такого реєстру стане можливим відстежувати діяльність і місцеперебування військовозобов’язаних та повідомляти їх про мобілізаційні заходи.

Нагадуємо, для чоловіків, які не стоять на військовому обліку уже недоступно багато державних послуг і у Верховній Раді з часом цей список будуть збільшувати. А отримати їх можна буде тільки через систему “Оберіг” за допомогою електронного військового квитка.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді назвали причини, за яких прийдеться призивати більше чоловіків

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.