За повернення в Україну нашим громадянам заплатять 4200 доларів: хто може отримати

У Швейцарії розробили стратегію допомоги українцям, які вирішать добровільно повернутися додому. Щоб мотивувати наших громадян їм виплачуватимуть кошти на дорогу та підготовку до виїзду.

Хоча зараз неможливо спрогнозувати, коли закінчиться війна, плани чиновників базуються на тому, що статус S (тимчасовий захист) українців може бути деактивований у 2024-му чи 2025 році. За прогнозами влади, повернутися додому добровільно зможуть 80% українців (близько 70 тисяч людей).

Довгострокове проживання в Швейцарії означає, що ймовірність добровільного виїзду з країни дуже низька. А якщо людина проживає на новому місці більше 5 років поспіль, то вона має можливість отримати дозвіл категорії В.

Тому уряд Швейцарії надасть фінансову допомогу українцям, які погодяться повернутися додому добровільно. Очікується, що кожна особа отримає від 1000 до 4000 швейцарських франків (1094-4355 доларів). Сума буде залежати від етапу відправлення. Така велика різниця необхідна для того, щоб спонукати людей якнайшвидше повертатися в Україну, а не чекати закінчення тимчасового захисту.

Звісно, в уряді запевнили, що підганяти гостей країни ніхто не буде. Потрібно дати час на підготовку, щоб була можливість запланувати повернення. Що стосується вразливих груп, то їхні справи розглядатимуться індивідуально.

Раніше ми розповідали, що внутрішньо переміщені особи в Київській, Черкаській та Кіровоградській областях можуть подати заявку на відшкодування оренди житла протягом 6 місяців.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.