Посилена Мобілізація: у Верховній Раді назвали причини, за яких прийдеться призивати більше чоловіків

Кілька днів тому Генштаб Збройних сил України у своєму зведенні повідомив, що в Росії планують збільшити мобілізацію та призвати до армії близько 500 тисяч осіб. Тому у Верховній Раді в протидії агресору теж прийдеться посилити мобілізацію, якщо російська федерація мобілізує сотні тисяч людей до своїх окупаційних військ.

Про таку можливість розповів народний депутат, секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Звичайно зараз важко щось говорити, планувати далеко наперед ми не можемо, ми ще точно не знаємо скільки підрозділ створить агресор, скільки підрозділів потрібно буде створити нам, чи ми будемо відбивати нашу територію, або стояти в захисті та стримувати армію ворога на рубежах. В Міноборони є стратегія, яку вона придержується довгий час, тому міняти її можна тільки за певних обставин” – сказав Роман Костенко.

Костенко зазначив, що ні він, ні члени його парламентського комітету не мають інформації про зміни військової стратегії. У зв’язку з цим мобілізація продовжуватиметься у такому форматі, як є зараз.

Також народний обранець вважає, що держава повинна переглянути інформаційну політику щодо мобілізації.

Росія не втратила амбіцій завоювати всю Україну і готова воювати довгий час, тому в телемарафонах потрібно говорити про це і забути про бистру перемогу. Потрібно закликати чоловіків з’явитися в військкомат, щоб поміняти тих людей, які більше там ніж півтора року. На одних і тих самих плечах війну не виграти.” – додав народний обранець.

Раніше ми розповідали, що усі військовозобов’язані чоловіки уже в системі “Оберіг”, сховатися від ТЦК не вдасться.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.