ПриватБанк скасовує фіксований курс гривні: що буде з доларом

Національний банк України держав більше року фіксований курс долара, але з 3 жовтня повертається на шлях ринкового курсоутворення.

Попри страх наших українців, що курс долара почне стрімко рости в ціні. Регулятор планує продовжувати підтримувати гривню, але водночас дозволити її курсу реагувати на певні тенденції ринку.

Новий режим НБУ називається «контрольована гнучкість валютного курсу». Перехід до неї є одним з кроків у напрямку повної валютної лібералізації та повернення до довоєнного режиму роботи валютного ринку.

Таке рішення не є несподіванкою, адже всі розуміють, що фіксація курсу є тимчасовою подією і завжди тримати її на одному рівні гірше для економіки.

Сьогоднішнє рішення – це не проблема, це вирішення проблеми. Немає причин для паніки, хоча б тому, що Національний банк чітко заявляє, що мова йде про керований процес, а не вільне плавання, мова йде про рекордний обсяг золотовалютних резервів і чітке розуміння Національним банком усіх викликів, які так чи інакше будуть покриті“, – наголосили в Нацбанку.

Який буде курс долара у 2024 році.

В Міністерстві фінансів коли вносили бюджет на 2024 рік повідомили, що розраховували його за курсом 41,4 гривні за долар. Але це розрахунковий показник, який, як правило, відрізняється від фактичної динаміки курсу, яка залежить від багатьох чинників. З всіма цими факторами відомо одне, що курс долара у 2024 році виросте як мінімум до 41 гривні.

Раніше ми розповідали, що ПриватБанк продає пошкоджені та старі долари, що робити в такій ситуації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.