Анонсовано велике оновлення Windows 11: що додадуть до ОС

Microsoft випустить чергове накопичувальне оновлення для Windows 11 вже 26 вересня. Напередодні виходу патча став відомий список найбільш значних змін в інтерфейсі та функціональності операційної системи.

Найбільшим нововведенням стане Windows Copilot – модифікований чат-бот Bing, який замінить голосового помічника Cortana на платформі PC. Він зможе відповідати на запитання користувача та керувати комп’ютером: наприклад, запускати програми та складати текстові повідомлення з використанням даних системного календаря та іншого софту.

«Провідник» отримає оновлений дизайн із переробленим адресним рядком, режимом швидкого відображення фотографій та новою головною сторінкою. Також заявлено інтеграцію з OneDrive та історію дій з файлами. А нова функція Ink Anywhere дозволить користувачам стілусів Surface Pen писати від руки у будь-якому полі введення, конвертуючи рукописні символи у стандартний цифровий текст.

Крім того, в ОС з’явиться функція резервного копіювання у хмару для швидкого розгортання звичного оточення на новому ПК. Фірмовий інструмент відновить закріплені програми на панелі завдань та інші налаштування системи, а також завантажить встановлені раніше програми з Microsoft Store.

«Ножиці» теж мають стати кращими: вони навчаться розпізнавати та копіювати текст зі скріншотів, а також автоматично маскувати конфіденційну інформацію на картинках. Нарешті, програма «Фотографії» отримає інструмент для розмиття фону, а стандартний мікшер гучності стане зручнішим у використанні.

 

Деякі функції, які раніше інсайдери помітили в бета-версіях ОС, в апдейт не увійдуть. Йдеться про нативне розпакування RAR-архівів та меню налаштування Dynamic Lighting для керування аксесуарами з RGB-підсвічуванням. Очікується, що ці нововведення з’являться в операційній системі пізніше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.