У Київстар, lifecell та Vodafone розповіли, до чого готуватися українцям при повторному блекауту

Масові атаки на електроенергетичну інфраструктуру минулої зими призвели до відключення електроенергії в багатьох регіонах України, що призвело до відсутності мобільного зв’язку і доступу до інтернету для багатьох громадян. В таких умовах інженери пробували забезпечити роботу десятків тисяч об’єктів зв’язку по всій країні, але все одно люди могли днями не отримувати зв’язок. Тому мобільні оператори розуміють, що цією зимою все може повторитися і почали підготовку до такого сценарію заздалегідь.

lifecell

Компанія lifecell повідомила, що вона активно збільшує кількість акумуляторних батарей і генераторів на своїх технологічних майданчиках. Це дозволить забезпечити незалежне живлення для мобільного зв’язку та інтернету навіть при відключенні електроенергії. Компанія також наголошує, що готова до довготривалих перебоїв у постачанні електроенергії та має альтернативні джерела живлення для своїх базових станцій. У компанії запевняють, що на додатковому живлені можу забезпечити зв’язок до 7 – 9 годин.

Київстар

Київстар уже забезпечив свої технологічні майданчики стаціонарними і переносними дизель-генераторами, що становить більше 2 тисяч одиниць. Це дозволить забезпечити незалежне живлення ключових базових станцій, комутаторів та іншого критичного обладнання оператора в разі відключення основного живлення. Київстар також планує до кінця поточного року забезпечити джерелами безперебійного живлення 70% мережі фіксованого інтернету.

Vodafone

Компанія Vodafone забезпечила автономне живлення своїх майданчиків із базовими станціями на 100%. Батареї, які використовуються, можуть забезпечувати роботу мережі протягом 4-5 годин навіть без основного живлення.

Ці заходи забезпечують певну впевненість, що мобільний зв’язок та інтернет продовжать працювати деякий час в умовах можливого повторного блекауту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.