В Україні буде цифровий військовий квиток і цифровий реєстр призовників

В Міністерстві оборони України планують запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників, а також цифровізацію військово-лікарської комісій (ВЛК). Про це заявив новий міністр оборони Рустем Умеров на пленарному засіданні Верховної Ради 6 вересня.

“Перша задача для Міністерства оборони, це оцифровувати повністю всі процеси в ТЦК, запустити єдиний реєстр призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики.” – сказав Рустам Умеров.

Також він додав, що цифровізація це потрібний крок для Міністерства оборони. Адже завдяки цифровізації ВЛК і інших процесів не потрібно буде проходити круги пекла і бюрократії. При пораненні бійця йому буде легше отримати необхідні документи щодо відпустки або звільнення з військової служби.

Нагадуємо, що Рустам Умеров це український політичний і державний діяч та підприємець кримськотатарського походження. З серпня 2019 року – член фракції «Голос», секретар Комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій. З 6 вересня Рустем Умєров очолив Міністерство оборони України, змінивши на цій посаді Олексія Резнікова.

Раніше ми розповідали, що в Міністерстві оборони України затвердило новий перелік захворювань, за якими оцінюється придатність до військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.