Українці вже завтра можуть отримати грошову допомогу: хто отримає та розмір

Українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають разову грошову виплату до Дня Незалежності.

Крім того, відповідною постановою передбачено, що пенсіонери, які мають право на такі виплати, отримають її разом із пенсією.

Хто отримає разову виплату до Дня незалежності

Виплата передбачена для таких категорій:

  • Люди з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім, яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років, в’язням концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин. Передбачені такі суми: для людей з інвалідністю першої групи — 3100 гривень, другої — 2900 гривень, третьої — 2700 гривень;
  • Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях ‒ 1 000 грн.
  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3 100 грн.
  • Члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України – 1 000 грн.
  • Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників та інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога ‒ 450 грн.

Як отримати одноразову допомогу до Дня Незалежності від Пенсійного фонду

За даними фонду, одноразова виплата буде нараховуватиметься різним категоріям громадян у такі способи:

  • Пенсіонери, які мають право на цю виплату, отримуватимуть її разом із пенсією;
  • Військовослужбовцям і ветеранам, які проходять військову службу та не є пенсіонерами, Пенсійний фонд перераховує на рахунки військових частин, установ, організацій, де вони проходять службу;
  • Особи, які мають право на одноразову грошову виплату до Дня незалежності та не є пенсіонерами й не перебувають на службі, допомога буде виплачена після звернення до органів Пенсійного фонду та надання документів і відповідних відомостей, що підтверджують їх право на таку виплату.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.