Xiaomi випускає MiOS: що про неї відомо

Компанія Xiaomi зареєструвала домен mios.cn, який імовірно використовуватиме для просування нової мобільної операційної системи. Інсайдер Digital Chat Station та інші джерела вже опублікували нові чутки про можливий майбутній продукт компанії.

Повідомляється, що MiOS стане розробленою з нуля операційною системою, сумісною з Android. У коментарях до посту з цим повідомленням у Weibo інсайдер, відповідаючи на запитання передплатника, уточнив, що MiOS – це не майбутня MIUI 15. Вона буде запущена паралельно із популярною фірмовою оболонкою.

На думку деяких профільних видань, нова ОС Xiaomi може стати для компанії тим, чим для Huawei стала Harmony OS – окремою екосистемою. Журналісти порталу HUAWEI Central припустили, що MiOS може піти шляхом Harmony OS NEXT, яка повинна втратити підтримку Android-додатків і отримати свій формат пакетів, паралельно «скинувши» кодову базу Google (приблизно 40% коду поточної версії).

Втім, поки що достовірної інформації про майбутню новинку немає. Реєстрація лише китайського домену може говорити про те, що ОС орієнтована на внутрішній ринок. Вперше про MiOS стало відомо 10 років тому, а на початку поточного року у мережі нібито з’явився перший скріншот операційної системи. Сама Xiaomi чергову чутку про новий продукт не прокоментувала.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.