Українцям заплатять гроші за повернення додому з-за кордону

Кількість біженців, які прибули до країн Європи з України з початку повномасштабного російського вторгнення, досягла майже 8 млн осіб.

Чехія – одна з країн, яка прийняла велику кількість біженців, коли почалася війна в Україні. В країні підрахували, що близько 400 000 українців отримали статус біженця. Звичайно, Чехія не стала осторонь і дала захист та фінансову допомогу всім бажаючим.

Але за півтора року війни Чехія уже почала скорочувати програми фінансової допомоги, а біженців просять інтегруватися з місцевим населенням і знайти собі роботу. Проте не всі українці хочуть вчити чужу мову і находити роботу, для цього є різні причини. Багато хто може втомився від перебування за кордоном і просто хоче повернутися на батьківщину.

Також в Чехії скоротили фінансову допомогу для біженців і її уже не хватає для того, щоб перекрити всі потреби в житлу і харчуванні. Нові правила змусили декого активно шукати роботу. А для інших це стало причиною повернення на батьківщину.

У результаті чеський уряд запровадив законодавчу поправку під назвою «Український закон». Ці зміни передбачають допомогу українським біженцям, які вирішать повернутися в Україну з Чехії.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.