ПриватБанк і Ощадбанк блокують картки українців за борги по комуналці: як зняти арешт з карти

Через велику інфляцію і війну в Україні багато людей втратили доходи або вони зменшилися в рази, тому борги за комунальні послуги зросли вдвічі. Таким чином, всі громадяни, які знаходяться в реєстрі боржників, банк буде заарештовувати рахунки.

Наразі 627 000 осіб у реєстрі боржників, які не сплатили рахунки та програли справу в суді, зараз ризикують отримати замороження своїх коштів. Тим часом суд над боржником тривав кілька місяців за спрощеною процедурою без запрошення відповідача. Тому арешт рахунків всіх боржників це лише питання часу.

Також слід зазначити, що арешт накладається навіть на пенсії чи інші соціальні виплати і в подальшому з них буде стягуватися борг.

Відповідно до закону, банк може забрати до 50% пенсії. Наприклад, якщо пенсіонер отримує місячну пенсію 5000 гривень, то за борг за комунальні послуги з пенсії можуть вирахувати 2500 гривень

Як зняти арешт з рахунку

Необхідно звернутися до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, який наклав арешт на ваші кошти, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій.

Щоб дізнатися ким було заморожено рахунок необхідно звернутися до банку. Іноді навіть не потрібно спілкуватися з працівниками фінансової установи: усі необхідні дані будуть збережені у вашому особистому кабінеті онлайн-банкінгу. Також для пошуку виконавчих проваджень можна скористатися системою Мін’юсту.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.