Українцям будуть додавати до пенсії щомісяця 4200 гривень: хто має право на виплати

В Україні попри війну завжди вчасно виплачують пенсії, соціальні виплати та проводять їх індексацію, але на цьому держава не зупиняється і попри труднощі в країні держава не забуває давати інші види грошової допомоги.

Зокрема, з 1 липня 2023 року набули чинності зміни до законодавства України, які регулюють питання соціального забезпечення борців за незалежність України ХХ(20) століття. Тобто, відповідно до Закону №3113 від 29 травня 2023 року – «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» буде нарахована надбавка до пенсії у розмірі 4200 гривень.

Пенсія за особливі заслуги призначається з дати звернення або з дати набуття права, якщо звернення подано не пізніше 12 місяців з дня набуття права, але не раніше 1 липня 2023 р. Надбавку будуть давати на підставі довідки регіональної комісії обласної державної адміністрації, що підтверджує особливі заслуги перед Україною.

Крім того, для решти категорій громадян, які зробили особливий внесок в Україну, за програмою будуть визначені розміри надбавок від 23% до 40% прожиткового мінімуму для осіб з інвалідністю.

Також є й категорії громадян, кому скасовано виплати пенсії за особливі заслуги. Таким чином, із Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» вилучено статті, які визначали радянські звання та ордени основою призначення нових пенсій.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.