В Україні посилять контроль за виїздом чоловіків за кордон: що нового

В умовах воєнного стану та загальної мобілізації, в Україні посилять контроль за виїздом чоловіків за кордон. Тепер прикордонники будуть обмінюватися даними щодо військовозобов’язаних із Міноборони, це дозволить звести до мінімуму незаконний перетин кордону із підробленими документами, про й що розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Зараз прикордонники діють згідно правил перетину держкордону, затверджених постановою уряду №57. Зокрема однією з умов виїзду є наявність документів, що підтверджують непридатність до військової служби або виключення із військового обліку. Такі документи видають у військкоматі.

За словами Демченка, чимало українців намагаються виїхати за кордон за допомогою підроблених документів. Тому ДПСУ співпрацює з Міноборони для налаштування обміну ніж базами даних. Мається на увазі взаємообмін між Єдиним державним реєстром призовників та військовозобов’язаних і Держприкордонслужбою.

Запуск проекту дозволить перевіряти справжність документу не в телефонному режимі, як це відбувається зараз, а завдяки інформаційному обміну. Наразі працюють над взаємними критеріями допуску до даних між структурами та над розробкою програмного забезпечення.

Це не буде систематизація чи об’єднання баз даних, а саме інформаційний обмін між Єдиним державним реєстром призовників та військовозобов’язаних і базою ДПСУ. Перевірка буде проводитись по факту і щодо кожної конкретної особи.

Також Демченко розповів, що із початку повномасштабної війни, на пунктах пропуску викрили більше 6100 порушників, які намагалися виїхати за кордон по підроблених документах, які нібито видали в ТЦК.

Нагадаємо, що чоловіки віком 18-60 років не можуть в умовах мобілізації виїжджати за кордон.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.