Пенсіонерам додадуть по 4200 гривень до пенсії: хто може розраховувати

Велика надбавка до пенсії, на яку щомісяця можуть розраховувати певна категорія пенсіонерів. Мова іде про 4200 гривень.

Пенсійний фонд України повідомив, що уже набули чинності закони, що регулюють питання соціального захисту українців, які боролися за незалежну Україну у ХХ (20) столітті. Це ті люди, які постраждали від репресій комуністичного режиму або зробили вагомий внесок перед Батьківщиною.

Пенсія за особливі заслуги перед Україною призначається з дня звернення або з дня набуття права, якщо звернення подано не пізніше 12 місяців з дня набуття права, але не раніше 1 липня 2023 року. Заявник повинний мати документ, який підтверджує його вагомий вклад перед Батьківщиною від адміністративного державного комітету.

Решті категорій громадян, що мають особливі заслуги перед Україною, розмір надбавки встановлюється за схемою в розмірі від 23 до 40% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Примітно, що з закону про пенсії за особливі заслуги перед Україною вилучено статті, які визначали радянські звання та ордени як підставу для призначення нових пенсій. Крім того, відтепер такі пенсії не призначатимуться народним депутатам України, депутатам АР Крим чотирьох і більше скликань, депутатам районних, районних і міських рад.

У ПФУ нагадали, що українці, які мають право на кілька надбавок, отримають ту, яка більша за розміром.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.