Київстар стане державним: що зміниться для клієнтів

Український оператор мобільного зв’язку “Київстар” незабаром може бути вилучений у власників у державну власність, заявив заступник президента Ростислав Шурма.

Заступник президента заявив, що одна з причин є те, що материнська компанія Київстар продовжує працювати на російському ринку, інша причина – акціонерами компанії являються підсанкційні росіяни, серед яких Михайло Фрідман.

Також він нагадав, що в Україні діє закон, який передбачає конфіскацію компаній, якщо ними володіють російські бізнесмени або вони володіють понад 25 % активів компанії, а в Київстар цей показник набагато більший.

“В ближчі 6 місяців компанія”Київстар” буде конфіскована. Формально і юридично це має відбутися. Також потрібно зробити деякі поправки в закон про конфіскацію, щоб не створювати вибіркові закони для окремих компаній “, – сказав Шурма.

Зі свого боку директор з регуляторного забезпечення ПрАТ “Київстар” Олександр Когут повідомив, що компанія вже “списала” російський бізнес (“ВимпелКом”,  Beeline) вартістю $4 млрд. Але європейські санкції не дають змоги завершити відповідну транзакцію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.