Представлена Aqara LED Strip T1: світлодіодна стрічка для розумного будинку

Бренд Aqara представив світлодіодну стрічку для оздоблення інтер’єру. Вона здатна відображати 16 мільйонів кольорів, підтримує протоколи зв’язку Zigbee та Matter та сумісна з платформою Apple HomeKit. У компанії розкрили всі особливості новинки та оголосили її ціну.

Стрічка сумісна з пристроями розумного будинку та підтримує створення автоматизованих сценаріїв. Наприклад, може включатися, якщо датчик освітленості зафіксував наступ сутінків або користувач закрив розумні штори. Для з’єднання з іншими пристроями потрібен хаб Aqara Zigbee 3.0 або його аналог із підтримкою протоколу Matter. Також стрічка сумісна з Apple HomeKit та підтримує керування голосом через Google Assistant або Alexa.

Передбачено і можливість автоматичного регулювання колірної температури освітлювальних приладів завдяки функції CCT (Correlated Color Temperature). Наприклад, до вечора біле світло може автоматично ставати теплішим, позбавляючись частини синього спектра випромінювання.

Новинка також підтримує функцію RGBIC – стрічка розділена на 10 сегментів, свічення кожного з яких можна налаштувати окремо. А завдяки вбудованому мікрофону стрічка здатна підлаштовувати мерехтіння у такт музиці. Світлодіоди захищені від пилу в лаги за стандартом IP44, а їхнє полотно можна відрізати ножицями в місці з’єднання 5-пінових конекторів.

Aqara LED Strip T1 вже продається в Китаї в упаковках по два метри разом із контролером за ціною $49.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.