Українцям виплатять до 25 тисяч грошової допомоги від Євросоюзу

Мінекономіки повідомило, що українські підприємці цього літа можуть отримати три хвилі грантів від програми міжнародного співробітництва EU4Business.

Грошова допомога від Євросоюзу буде надаватись малому та середньому бізнесу. Кожен із конкурсів має свої вимоги щодо участі та цільове призначення.

  • 750 грантів розміром до 4 тисяч євро кожен для мікробізнесу зі штатом до 9 співробітників.
  • 50 грантів до 10 тисяч євро кожен для малих підприємств зі штатом 11-49 співробітників.
  • 30 грантів до 25 тисяч євро кожен для малого та середнього бізнесу зі штатом від 11 до 100 співробітників.

Надання грантів має сприяти реалізації цілей урядової ініціативи. Приймати заявки будуть в три періоди з розподілом по областях:

  • з 8 серпня до 21 серпня 2023 року;
  • з 22 серпня до 4 вересня 2023 року;
  • з 5 вересня до 18 вересня 2023 року.

За словами заступника Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло, Євросоюз прагне підтримати український бізнес в умовах війни, особливо малі підприємства, які переживають найскладніший період.

Ще на початку повномасштабного вторгнення ЄС надавав аналогічну грантову допомогу для 300 релокованих мікропідприємств, постраждалих від війни. Зараз планується надати допомогу ще 750 компаніям, аби ті змогли повернути та поновити свою діяльність, зокрема мова йде про бізнес на постраждалих та деокупованих територіях.

Клоє Алліо, керівниця відділу з економічної співпраці, наголосила на бажанні ЄС допомогти українським компаніям, що працюють на розвиток вітчизняної економіки.

Гранти мають допомогти підприємствам у створенні робочих місць, веденні економічної діяльності та сплаті податків в бюджет країни. А це створить перспективи для кращого життя громадян.

А заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна додала, що завдяки грантовим можливостям EU4Business підприємства зможуть відновитись та розвиватись навіть під час війни.
Для отримання гранту потрібно подати заявку виключно через єдиний портал держпослуг «Дія».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.