ПриватБанк виплатить українцям по 161000 гривень: як отримати грошову допомогу

На початку серпня ЄС та уряд Німеччини запустили грантову програму EU4Business і виділили 3 мільйонів євро на гранти для мікробізнесу. ПриватБанк став посередником програми, через нього клієнти мікропідприємств отримають гранти на суму 4000 євро (161 тисяча гривень). Ці гроші потрібно спрямувати на відновлення господарської діяльності.

У ПриватБанку зазначили, що банк продовжує надавати нові інструменти для підтримки українського бізнесу та розширювати свої можливості. Мікрогранти EU4Business спрямовані на підтримку мікропідприємств у районах, які найбільше постраждали від бойових дій та окупації.

Кошти потрібно направити на придбання сировини, матеріалів та обладнання, оренду, виплату заробітної тощо.

Для участі в програмі клієнтам необхідно заповнити анкету на порталі Дія. Оберіть у заявці ПриватБанк, правильно вкажіть інформацію про показники діяльності компанії до війни та після повномасштабного вторгнення, а також вкажіть напрямок використання коштів мікрогранту, який не можна змінити під час подальшого фінансування.

Відбір учасників програми проведуть за підсумками конкурсів для категорій підприємців:

Близько 250 грантів у найбільш постраждалих від війни областях: Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Київській (крім самої столиці), Запорізькій, Сумській, Миколаївській, Харківській, Чернігівській та Херсонській. Заявки приймаються з 8 по 21 серпня.

Близько 250 грантів для деокупованих територій Донецької, Київської (окрім міста Київ), Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Прийом заявок – 22 серпня 2023 року до 4 вересня 2023 року.

Близько 250 грантів для підприємців з усіх інших регіонів України (крім тимчасово окупованих регіонів) – прийом заявок триватиме з 5 вересня 2023 року до 18 вересня 2023 року.

Переможці в кожній номінації будуть визначені за рейтингом на основі наступних критеріїв: ступінь збитків завданих війною, якість заходів з відновлення роботи підприємства, потенціал відновлення тощо.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.