Перекази з картки на картку Приватбанку і Монобанку: які обмеження запроваджено для українців

Багато українців переходять на розрахунок банківськими картками, роблять покупки онлайн, отримують зарплату на куртку. Зараз важко уявити людину, яка б не мала банківської картки.

Але на відміно від готівкових операцій, онлайн-транзакції можуть бути легко відстежені контролюючим органам. Також існують обмеження щодо переказів, які потребують підтвердження джерела доходу клієнта банку.

Кожен банк має свої ліміти на перекази між картками. На даний час, якщо операції перевищують суму 400 тисяч гривень, то прийдеться дати пояснення звідки у вас гроші.

Це стосуються і менших операцій, якщо вони систематичні і викликають підозру у банку. Тобто навіть якщо сума не перевищує 400 тис. грн.

ПриватБанк

ПриватБанк вирішив, що його клієнти можуть отримувати перекази на суму до 29 999 грн від інших клієнтів банку на добу. Сума переказу між клієнтами ПриватБанку не обмежена.

Monobank
Немає обмежень на взаєморозрахунки між mono-картами.

Універсальні сервіси обмежують одноразові перекази до 25 тис. грн, незалежно від того, який банк видав платіжні кошти. Є денний ліміт в 110 тисяч гривень та місячний ліміт у 220 тисяч гривень.

Перекази, які можуть викликати підозру з боку державних органів:

  • На карту регулярно надходять схожі чи однакові за розміром суми;
  • Масові перекази на поточну картку – більше 30 транзакцій на день;
  • Переказ грошей здійснювався з Росії чи Білорусії;
  • Різні відправники пересилають 100 грн./добу;

Банки мають право заморозити кошти до встановлення джерела їх походження. В кожного банку існують свої ліміти та правила, щоб їх дізнатися потрібно безпосередньо звернутися до свого банку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.