Стосується всіх українців, хто має банківську картку Приватбанку і Монобанку: з 1 серпня у силу вступають нові вимоги

Зокрема, з 1 серпня починають діяти нові вимоги щодо поповнення банківських карток. Частина банків будуть вимагати вводити свій номер телефону, а ще частина можуть запитувати підтвердження операції  за допомогою банківських карт чи застосунку «Дія».

Так в ПриватБанку повідомляють, що з 1 серпня почне діяти обов’язкова авторизація для усіх операцій, що здійснюватимуться через термінали. Такі зміни не стосуватимуться лише попвнення мобільних телефонів через експрес-панель і отримання посилань для завантаження мобільних застосунків.

Тим часом, Монобанк повідомив, що їхні картки поповняти без комісії можна у відділеннях А-Банку та Універсал Банку.

Також до 1 серпня поповнити картку без авторизації можна внісши до 5000 грн через City24  або EasyPay, при цьому на добу можна здійснювати не більше 4 таких трансакцій.

В Монобанку уточнили, що без авторизації поки можна поповнити картку на суму 5000 грн на добу, а через NFC/Дію – на 29 999 грн на добу.

А вже із серпня для поповнення банківських рахунків необхідно буде авторизуватися через застосунок «Дія» або за допомогою картки, прив’язаної до фінансового номера, при цьому авторизуватись картою можна буде лише в терміналах свого банку.

В НБУ повідомляють, що верифікацію можна буде здійснити через зчитування номеру карти (за допомогою NFC або магнітної доріжки). Якщо картка фізична та не може контактувати з терміналом, банк може зробити запит на введення ПІН-коду, використання ОТР або зчитування QR-коду мобільним додатком.

Максимальні суми поповнення карток кожен банк визначатиме самостійно, проте це орієнтовно буде від 30 000 грн до 150 000 грн на добу. Звичайно, ліміти на поповнення можуть бути значно вищими, але слід зауважити, що при внесені суми більш ніж 400 000 грн може викликати запитання у Податкової служби і власнику карти потрібно буде пояснювати джерело таких надходжень.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.