Військовозобов’язані тепер не зможуть проігнорувати повістку

Тепер в багатьох ТЦК почали використовувати бодікамери під час вручення повісток. Це зроблено для того, якщо при заповнені повістки була зроблена помилка або людина вказала неправдиву інформацію і таким чином чоловік не прийшов у військкомат. При наявності бодікамери уже не вийде сказати, що ви не отримували повістку і в суді це буде доказано.

Але чи це законно знімати вас на бодікамеру робітнику ТЦК ?

Адвокат Бабенко зазначив, що немає жодних правил чи законів які б дозволяли користуватися бодікамерами в ТЦК, тому їх використання немає законних підстав. Він також уточнив, що близько 70 відсотків справ, які він виграє, через неповні відеозаписи.

«Використання натільних камер представниками TЦК не підлягає жодному регулюванню, тобто є незаконним», – сказав адвокат.

Адвокат також зазначив, що в судді посилаються на слідуючі аргументи для закриття справи:

  • можливість зовнішнього втручання;
  • відео не підходить як доказ;
  • співробітники ТЦК хочуть надати в суді уривки, а не повний запис натільних камер, використовуючи ці моменти, щоб підтвердити вручення повістки або відмовити в ній.

“Начальник Чернігівського ТЦК пояснив, що це зроблено для уникнення або вирішення конфліктної ситуації, що є повною брехнею. Це відео буде використано в суді як доказ того, що ви отримали повістку в рамках гібридних законів, які деколи придумують самі ТЦК”, – сказав адвокат.

Адвокат рекомендує, якщо представник ТЦК записує вручення повістки на камеру, слід увімкнути запис на своєму мобільному телефоні.

“Це захистить вас, якщо до вас буде прийнята фізична сила, що в нашій країні не рідкість”- сказав адвокат

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.