У школах забороняють користування смартфонами

В школах починають забороняти смартфони. На такий крок пішли в Нідерландах. Там досі перебуває чимало громадян України, тому ця заборона торкнеться і юних українців.

Справа в тому, що хоч наявність смартфону дає змогу отримати швидкий доступ до будь-якої інформації, проте все більше гаджет заміняє підліткам живе спілкування. І замість навчання та спілкування між собою, школярі «живуть» у своїх телефонах.

Чимало вчителів скаржаться на те, що учні навіть на уроках не можуть відірватись від гаджетів, а найпростіші завдання не здатні виконати без підказок з Інтернету. Тому педагоги одностайно дійшли висновку, що в школі краще без смартфонів, аніж з ними.

Таким чином, Міністерство освіти Нідерландів з початку 2024 року вводить заборону на смартфони, планшети та смарт-годинники. «Дослідження показали, що гаджети негативно впливають на увагу учнів,» – зазначив міністр освіти Роберт Дейкґрааф. До того ж, це рішення знайшло підтримку вчителів та громадськості країни.

Винятком будуть тільки уроки цифрових навичок. Дозволять користуватись мобільними також дітям з особливими потребами.

Спочатку кожна школа сама визначатиме рамки обмежень в користуванні гаджетами, а до літа 2024 року цей досвід буде узагальнено та трансформовано в універсальні правила для закладів освіти.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.