Доступ до інтернет-магазинів українцям можуть обмежити

Скоро всі інтернет-магазини повинні надавати про себе достовірну інформацію. Якщо ця вимога не буде виконана, то вони будуть заблоковані всіма інтернет-провайдерами в Україні. Це обмеження пов’язане із захистом прав споживачів. Про це йдеться в новій редакції закону про захист прав споживачів, яку підписав президент.

Деякі інтернет-магазини можуть бути недоступні українцям. Закон змушує провайдерів обмежувати доступ до Інтернет-магазинів, які не надали достовірну інформацію про своє місцезнаходження та власника магазину.

Без цієї інформації державний нагляд за роботою та якістю товару інтернет-магазину неможливий. Таким чином, Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачає контроль за його діяльністю та товарами, які він реалізує.

Якщо контролюючий орган не буде мати потрібні дані про такі магазини, а також окремих суб’єктів, які здійснюють торгівлю в інтернеті, тоді він буде заблокований провайдером.

Крім того, доступ до інтернет-магазинів може бути заблокований через порушення законодавства про захист прав споживачів.

Також слід зазначити, що цей закон набуде чинності після скасування воєнного стану.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.