Чорної зарплати більше не буде: ПриватБанк і Монобанк запроваджує нові правила

Нацбанку запровадив нові правила для всіх банків, всі транзакції через термінали будуть ідентифікуватися. Так, з 1 серпня потрібно буде вказати номер мобільного телефону при переказі грошей через термінал.

Таким нововведенням, в Україні посилиться фінансовий моніторинг у боротьбі з недекларованими доходами громадян. У разі виявлення підозрілих переміщень коштів українці будуть зобов’язані підтвердити їх законність. Це означає, що рано чи пізно кожен громадянин повинен задекларувати всі свої кошти.

Також, податкова служба України буде вимагати фінансову звітність по рахункам. За ігнорування цієї вимоги застосовуються значні штрафи. Таким чином, банки будуть проводити фінансовий моніторинг, щоб не можна було легалізувати незадекларовані гроші.

Хоча банки визнають, що навіть такі нововведення не зможуть до кінця відстежити всю незаконну готівку, але нею буде важко скористатися. Покупки на суму від 50 000 гривень повинні бути розраховані в безготівковому порядку. Нацбанк буде перевіряти дотримання банками фінансових правил.

Якщо банком буде замічено підозрілі перекази готівки в такому випадку фінустанова може потребувати підтвердження законності коштів і вимагати наступні документи:

  • Довідка про заробітну плату;
  • Документи, що підтверджують продаж нерухомості або транспорту;
  • Документи, що підтверджують право на спадщину або виграш у лотерею.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.