MIUI 14, на яку ніхто не чекав: Xiaomi оновлює смартфони після завершення підтримки

Коли Xiaomi представляє нову версію операційної системи, користувачі не найсучасніших смартфонів з хвилюванням чекають на список моделей, які будуть оновлені. І найчастіше, цикл підтримки обмежується двома – трьома роками, але іноді, як кажуть, у матриці трапляється збій.

MIUI 15
Перед тим як перейти до розповіді про MIUI 14, коротко розповім про зміну в MIUI 15, яку чомусь мало хто помітив, проте вона є вкрай важливою. Справа в тому, що MIUI 15 стане першою операційною системою з повною 64-бітною сумісністю, стаючи якимось мостом до MIUI 16, в якій підтримка деяких смартфонів стане просто неможливою.

Так, 64-бітна архітектура дозволяє ефективніше використовувати оперативну пам’ять, швидше запускати програми та зберігати частину даних без особливих енерговитрат, але більше десятка моделей Xiaomi (за моїми підрахунками) залишаться без оновлення MIUI.

Таким чином стає ясно, що буде випущена проміжна версія (на кшталт MIUI 12.5), в якій для не найновіших (на той момент часу) смартфонів, буде залишена можливість працювати з 32-бітною архітектурою.

MIUI 14
Спеціально для користувачів Xiaomi, компанія створила список смартфонів, які більше не отримають жодних оновлень, а їхню підтримку розробниками припинено.

Нещодавно до нього були включені моделі: Redmi 10X, Redmi Note 9, Redmi 9, Redmi 9A, Redmi К30i та Poco F2 Pro. Нагадаю, що збірки MIUI 14 (Android 12) тестувалися для всіх цих смартфонів, навіть була спроба запуску нової версії системи на Redmi Note 8 Pro, але пізніше від оновлення було вирішено відмовитися.

І ось, коли ніхто не чекав, представник служби підтримки Xiaomi повідомив у своєму електронному листі, що MIUI 14 для Redmi Note 9 буде випущена в другому-третьому кварталі поточного року.

Оновлення смартфонів зі списку (EOS) – вкрай рідкісне явище, проте, здається, Xiaomi не планує закінчувати підтримку як мінімум декількох моделей, що безумовно приємно дивує.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.