В Україні змінили терміни вклеювання фото в паспорт

Знову вступила в дію вимога щодо обов’язкового вклеювання фотографії до паспорта старого зразка при досягненні громадянами 25-ти та 45-ти років. Раніше таку вимогу призупиняли на період карантину.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

В пресслужбі зазначили, що власникам українського паспорта старого зразка (так звана книжечка), яким в період з 13 березня 2020 року по 24 січня 2022 року досягли 25- або 45-річного віку, необхідно або вклеїти нову фотокартку, або обміняти за власним бажанням паспорт-книжку на id-картку. У випадку, коли фото не буде вклеєно до 1 серпня, то такий паспорт буде автоматично підлягати обміну на id-картку.

Щоб вклеїти фотографію, слід звертатися в територіальні підрозділи Державної міграційної служби України або в Центри надання адміністративних послуг із потрібними документами.

Оскільки карантин, що діяв у зв’язку з пандемією COVID-19, було скасовано, то строки вклеювання фото у паспорт відновлено.

Так, з 16 червня громадянам України, що перебувають за кордоном спростили перевірку готовності паспортів. Аби перевірити готовність документів тепер треба лише перейти на сайт ДМС та ввести всі потрібну інформацію та отримати актуальні дані.

Окрім того, український уряд вніс зміни щодо оформлення паспортів, зокрема і для громадян, що тимчасово знаходяться за кордоном, тепер ДМС та дипломатичні установи можуть отримувати витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.