Тюремний термін за Телеграм-групу “Обережно повістки”

Одному із адміністраторів Телеграм-каналу “Обережно повістки” дали тюремний термін до 5 років позбавлення волі за розповсюдження місць де роздавали повістки. Про це йдеться у вироку Дарницького райсуду.

“З січня 2023 року по березень 2023 року обвинувачений, який керував телеграм-каналом “Обережно повістки”, умисно та систематично перешкоджав роботі ТЦК. Під час проведення мобілізаційних заходів він інформував військовозобов’язаних чоловіків де вони проходять, тим самим помагав ухилятися від військового обліку. Відтак, слідство дійшло висновку, що поведінка киянина призвела до розголошення форми та способу проведення мобілізаційних планів у Києві, зриву мобілізаційних заходів та підриву авторитету Збройних сил. Тому його визнали винним за статтею 114-1 Кримінального кодексу (перешкоджання законній діяльності збройних сил). “-ідеться у вироку суду.

Підсудний співпрацював зі слідством і визнав свою провину, що допомогло розкрити справу. Суд засудив його до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.