Розмитнення автомобілів через “Дію“: коли послуга стане доступною

У 2023 році через мобільний додаток Дія можна буде розмитнювати автомобілі на іноземних номерах. Такі підтвердження дали в Міністерстві цифрових трансформацій. В Мінцифрах стверджують, що законопроект уже готовий, лишилося його ухвалити у Верховній Раді.

У лютому 2023 року слуги народу уже розглядали законопроект в першому читані, але не схвалили його. Багато депутатів дійшли до висновку, що розмитнення автомобілів через мобільний додаток «Дія» за рекомендацією Міністерства цифрової трансформації призведе до значних втрат держбюджету і відправили законопроект на допрацювання.

Очікується, що формула розмитнення єврономерів через Дію залежатиме від віку, типу та об’єму двигуна та ексклюзивності автомобіля, але не від його вартості. Також необхідно сплатити ПДВ та акциз.

Процес оформлення авто через додаток Дію займатиме близько 10 хвилин. Для цього потрібно заповнити митну декларацію (ввести VIN-код автомобіля, деякі поля заповняться автоматично), сплатити митний збір через «Дію» та пройти митний огляд.

Автоімпортери та дилери також виступили проти запропонованого розмитнення автомобілів через додаток «Дія» в першому читанні. Асоціація стверджує, що законопроект лобіює ринок вживаних автомобілів, стверджуючи, що їх ухвалення може позбавити українські автокомпанії інвестицій.

Очікуються, що закон про розмитнення автомобілів через Дію приймуть до кінця літа.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.