Смартфон POCO F5 проти POCO F5 Pro: який смартфон слід вибрати

Цієї весни на ринку з’явилася пара нових смартфонів POCO, дочірнього бренду Xiaomi. Це POCO F5 та його топова версія з приставкою Pro у назві. Чим схожі та чим відрізняються нові смартфони POCO і чи варто переплачувати за POCO F5 Pro? З’ясуємо зараз.

Дизайн та корпус
Перше, чим відрізняються POCO F5 та POCO F5 Pro – це дизайн та розміри корпусу. Базова модель має розміри 161,1 мм заввишки, 75 мм завширшки і 7,9 мм завтовшки, а її маса з усією начинкою становить 181 г. А ось габарити POCO F5 Pro становлять 162,8 x 75,4 x 8, 6 мм за вагою 204 р.

В обробці POCO F5 та POCO F5 Pro використовуються преміальні матеріали. При цьому базова модель виглядає вигідніше на тлі старшого брата завдяки своєму мінімалістичному дизайну.

Екран
POCO F5 обладнаний AMOLED-дисплеєм розміром 6,67 дюйма по діагоналі, який підтримує роздільною здатністю 2400х1080 пікселів (Full HD+). Екраном такого ж розміру, але з роздільною здатністю 3200х1440 пікселів (Quad HD+) обладнаний POCO F5 Pro. При цьому в обох випадках екрани мають частоту оновлення зображення 120 Гц для більш плавного зображення.

Кожен з нових смартфонів POCO має стереодинаміки, а ось окремий 3,5-міліметровий аудіороз’єм у них відсутній.

Апаратне та програмне забезпечення
Серцем базового POCO F5 став чіпсет Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2, що включає восьмиядерний процесор, що працює на тактовій частоті 2,91 ГГц. А ось Pro-версія оснащується чіпом флагманського рівня Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 із тактовою частотою 3 ГГц. Обидва смартфони пропонуються в конфігураціях з 8 або 12 Гбайт оперативної та 256 Гбайт вбудованої пам’яті, а Pro-версія також пропонується в 512-гігабайтній модифікації.

Що ж до програмного забезпечення, то POCO F5 і POCO F5 Pro працюють під керуванням мобільної ОС Android 13 у зв’язці з фірмовою прошивкою Xiaomi MIUI.

Камери
З точки зору камер POCO F5 та його Pro-версія – це абсолютно ідентичні моделі. Кожен із них має загалом чотири камери. На лицьовій панелі у них розташована 16-мегапіксельна селфі-камера, а ззаду знаходиться 64-мегапіксельна основна камера, яка об’єднана з двома додатковими датчиками: ультраширококутним з роздільною здатністю 8 мегапікселів і макрокамерою з роздільною здатністю 2 мегапікселі.

Батарея
Також нові смартфони відрізняються і ємністю акумулятора та швидкістю зарядки. Так, якщо у базового POCO F5 за автономність відповідає батарея на 5000 мАч з 67-ватною швидкою провідною зарядкою, то POCO F5 Pro може похвалитися акумуляторним елементом на 5160 мАч з швидкою провідною зарядкою на 67 Вт, а також функцією бездротової зарядки 30 Вт.

Вартість
POCO F5 та POCO F5 Pro, природно, відрізняються і ціною. Так, базову модель на світовому ринку можна придбати за 430 євро, а топова версія коштує на 70 євро дорожче.

Переваги POCO F5:
компактні розміри корпуса;
низька ціна;
Мінімалістичний дизайн корпусу.

Недоліки POCO F5:
акумулятор меншої ємності;
чіпсет середнього класу.

Переваги POCO F5 Pro:
чіпсет флагманського рівня;
велика батарея;
бездротова зарядка потужністю 30 Вт;
дисплей із роздільною здатністю Quad HD+.

Недоліки POCO F5 Pro:
висока вартість.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.