Грошова допомога: українські біженці можуть отримати додатково по 9000 гривень

Протягом повномасштабної війни українці мають змогу отримувати допомогу від державних та міжнародних організацій. Так, переселенці, які зараз перебувають у Німеччині можуть отримати додатково по 9000 гривень. Допомога Bürgergelds буде надаватись центрами зайнятості Jobcenter. Тепер в країні вважають, що якісне навчання набагато краще, ніж тимчасова робота.

А вже з 1 липня 2023 року українцям в центрах зайнятості буде запропоновано підправлені кваліфікації з додатковими виплатами у 150 євро. Завдяки програмі «Участь на ринку праці» буде фінансуватись подальша професійна освіта.

У подальшому навчанні для здобуття професійної кваліфікації можна отримувати щомісячну допомогу у 150 євро. Якщо громадянин захоче брати участь у програмах підтримки у пошуку роботи з довгостроковою перспективою, йому надають доплату допомоги Bürgergeld у розмірі ще 75 євро на місяць. Таким чином, загальна сума виплат становитиме 225 євро, або 8931,91 гривні.

Громадянам нашої держави будуть запропоновані тренінги. Для цього необхідно звернутися за консультацією і поцікавитись, за яких умов центр зайнятості оплачуватиме подальше професійне навчання. Центри зайнятості також можуть оплатити витрати на курси німецької мови. Перевага в тому, що допомогу зможуть отримати навіть ті українці, які працевлаштувалися, але мають низьку заробітну платню.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.