В Україні набирають популярності Wi-Fi роутери з SIM-картами: які у них нюанси

Люди все частіше вибирають мобільний маршрутизатор з SIM-картою замість звичайного кабельного маршрутизатора. Часто це пов’язано з тим, що інтернет потрібно брати в дорогу або на дачу.

Крім того, мобільні роутери можуть роздавати інтернет на кілька пристроїв одночасно. Іноді до 10 одиниць. Ідеально підходить, коли ви хочете мати можливість одночасно ділитися Інтернетом зі своїм телефоном, ноутбуком, планшетом та ігровою консоллю.

Здавалося що мобільний маршрутизатор має більше переваг над кабельним, але є нюанси. Поговоримо про них.

Дорогі тарифи на безлім інтернет

Дуже важко знайти хороший безлімітний тариф на інтернет для маршрутизаторів з SIM-картою. Зазвичай тариф має певну хорошу швидкість до використання 50 ГБ, а потім швидкість падає в рази. Або прийдеться виложити кругленьку суму на хороший тариф з безлімом.

Не завжди хороша швидкість

Якщо ви використовуєте кабель для підключення до Інтернету, швидше за все, ваша швидкість становить 100 Мбіт/с або вище. Мобільні мережі тепер працюють на 4G, рідко перевищуючи 30 Мбіт/с. Також роутер може підключатися за старим стандартом 3G, який матиме швидкість у кілька мегабіт. Цієї швидкості недостатньо для кількох пристроїв і комфортного користування Інтернетом.

Роутеру потрібне джерело живлення
У разі, якщо відключення інтернету сталося через різке відключення електрики, то роутер потрібно заживити від джерела резервного живлення

Висновок
Гнучкість є великою перевагою мобільного маршрутизатора, оскільки його можна переносити та брати з собою у подорожі та на відпочинок. Або вам потрібне додатковий вихід до інтернету на всяк випадок, тоді з мобільним роутером користувач не залишиться без доступу до мережі. Головним мінусом є швидкість та ціна на інтернет.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.