ПриватБанк і Монобанк почне арештовувати рахунки: як повернути заощадження

Починаючи з травня, в країні почастішали випадки, коли банки блокували картки українців. Поки це стосується лише власників карток, які мають борги. Парадокс в тому, що навіть за невеликі борги можна втратити доступ до своїх заощаджень. Але доступ повернути можна, погасивши борг. В законі прописано, що якщо власник має більш ніж одне виконавче провадження, то виконавці мають право утримувати 50% його доходів. Це також стосується зарплатних та соціальних карток. Банки встановлюють ліміт на використання коштів, який становить 13 400 грн на місяць

Щоб отримати ліміт на використання коштів необхідно звернутися до виконавця, щоб він виніс таке розпорядження, а банк в свою чергу відкрив доступ до банківського рахунку. Раніше банки блукали борги від 100 000 грн і вище, але зараз це стосується й мінімальних сум: боргів по комуналці, несплачені штрафи, орендну плату або непогашені споживчі кредити.

Важливо знати, що арешти накладаються навіть на карткові, поточні чи депозитні рахунки. Якщо ви захочете відкрити новий рахунок в іншому банку — його також заблокують. А всі гроші на існуючих рахунках можуть вилучити до погашення заборгованості.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.