ПриватБанк почне арештовувати рахунки українців: як повернути заощадження

У травні набрав чинності закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану”. Таким чином, скасовано дозвіл на можливість користування коштами до 100 тис. грн. по раніше арештованим рахункам, який було тимчасово встановлено з березня 2022 року. Тож тепер банк маже конфіскувати дрібний рахунок боржника.

Закон не має винятків і поширюватиметься також на банківські рахунки силовиків, волонтерів, військовослужбовців, чиновників тощо.

Як повернути свої заощадження

Для відновлення доступу до рахунку, потрібно рішення про зняття арешту через виконавчі служби.

Клієнтам, яким заарештували кошти, можуть використати певну суму в особистих цілях. Фізичні особи не можуть перевищувати дві мінімальні зарплати (зараз 13 400 грн), а юридичні особи – п’ять мінімальних зарплат (33 500 грн). Щоб отримати гроші, потрібно подати заяву на ім’я виконавця та попросити розблокувати один із рахунків. Після цього виконавець повинен прийняти рішення про зняття арешту на частину коштів з одного з рахунків і направити його до банку.

Більше інформації можна отримати в застосунку Дія або звернувшись у контакт-центр виконавчої служби: тел. +38 (044) 364 23 93.

Перевірити інформацію можна на порталі Єдиного реєстру боржників Міністерства юстиції України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.