Українців закликають видалити Viber та Telegram: у чому проблема

Протягом війни українці зрозуміли як важливо дотримуватись інформаційної гігієни. Тому, питання безпеки різноманітних месенджері залишаєтсья актуальним. Керівник головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Богданов повідомив, що деякі месенджери загрожують безпеці українців. Мова йде про Viber та Telegram. Богданов стверджує, що Viber це додаток, який був створений для шпигунства. Що стосується Telegram, то його ключі належать службі безпеки агресора.

“На мою думку, це важлива інформація для суспільства. На уточнення, чи можна про це говорити публічно, глава ГУР відповів ствердно. На запитання “Чому ми не говоримо про це на державному рівні?”, Кирило відповів у властивій йому манері: “Говоріть”” , – висловлюється Ярослав Ажнюк.

Звичайно, що дане повідомлення не залишилось без уваги генерального директора Rakuten Viber.

“Ми будемо раді зустрітися з українськими офіційними особами, щоб детальніше розповісти про переваги безпеки та конфіденційність Viber”, – повідомив засновник месенджеру.

Проте, у месенджер є міжнародною компанією, яка вже майже 10 років належить японські компанії Rakuten. Більше того, генеральний директор компанії підтримав Україну після початку повномасштабної війни. Директор пожертвував 8,7 мільйонів доларів та 500 генераторів Україні.

Що стосується Telegram, то автором цього проєкту став Павло Дуров, засновник раніше популярної російської мережі «ВКонтакте». Месенджер має технологію шифрування листування MTProto.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.