В Україні збільшили виплати на допомогу з безробіття через Дію

У зв’язку з війною багато українців втратили можливість працювати. Тому зараз країні збільшено допомогу з безробіття. Лише за минулий рік рівень безробіття в країні становив 25-26%, а це 3,2 мільйона людей. Тому, уряд призначив на виплати допомоги з безробіття 11,8 мільярда гривень. За даними минулого місяця, в країні кількість безробітних становила 166 тисяч осіб.

Отже, громадяни які залишились без роботи та переселенці зможуть отримати допомогу з безробіття. Розмір допомоги буде тотожним мінімальні заробітній платні, а це 6700 грн. Мінімальна виплата становить 1000 гривень для тих осіб, які протягом року перед реєстрацією у Центрі зайнятості мають страховий стаж менше ніж сім місяців. Звичайно, що у громадян з більшим стажом сума виплат буде вищою. Податись на допомогу можна з першого дня після надання статусу безробітного, але не має перевищувати 90 днів. Якщо ви виїжджаєте за кордон, то виплати будуть автоматично анульовані.

Подати заявку можна як у державному порталі «Дія», так і у центрі зайнятості. Якщо українець перебуває на окупованій території, то виплати надаються без особистого звернення до центру зайнятості.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.