Індексація пенсій пенсіонерам: на скільки виростуть виплати з 1 червня

Як ви знаєте, цього місяця в країні була проведена індексація пенсій тим пенсіонерам, які вже вийшли на заслужений відпочинок. Індексація для працюючих пенсіонерів пройде 1 червня. Проте, вже зараз відомо наскільки виростуть виплати влітку. 

За ч.4 статті 42 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, індексація пенсій таким пенсіонерам пройде з урахуванням не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Або з урахуванням менше ніж 24 місяців страхового стажу, але після призначення (попереднього перерахунку) пенсії минуло не менше 2-х років.

У пенсійному фонді України вказали, що на розрахунок виплат буде впливати попередній страховий стаж, який вказаний у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Отже, перерахунок буде здійснено після звітності за 1-й квартал 2023р. Раніше перерахунок відбувся у травні, але пенсійний фонд не завжди встигав приймати всі страхові дані. Аби уникнути запізнень, цього року перерахунок перенесли на червень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.